UW KABELBOOM HERSTELD?

Vandaag de dag zijn er erg veel verschillende old-timers, wat uiteraard aan te moedigen is. Een kant-en-klare kabelboom voor alle modellen, merken en bouwjaren produceren is onmogelijk. Daarom wordt dit enkel gedaan voor die modellen die een grote produktie hebben gekend. Maar soms is het ook niet nodig om een volledige kabelboom te vervangen. Ik denk hierbij aan een schade die zich beperkt tot bijvoorbeeld de motorruimte. Hier is een herstelling van de bestaande kabelboom veelal een oplossing.

Indien u met een elektrisch probleem zit, en u denkt dat het probleem met de kabelboom te maken heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren. Enkele zaken wil ik hier al meegeven: zeg ons zeker om welk merk, type en bouwjaar van auto het gaat. Zeg ons ook of u zelf documentatie heeft omtrent de elektriciteit van de wagen zoals elektrische schema’s. Omschrijf ook het probleem. Is de kabelboom nog te recupereren? Na een voertuigbrand bijvoorbeeld is er elektrisch meestal niets meer te redden. Of heeft u uw kabelboom nog en is hij nog te kopiëren? Het is namelijk zo dat een auto met absoluut geen elektrische bedrading een erg complexe opgave kan betekenen om deze terug te gaan kopiëren. 

Auto’s die te complex zijn door hun jonge leeftijd, hun elektronika en dergelijke zijn commercieel niet rendabel om te herstellen. Zonder u hierbij af te schrikken moet u zich ervan bewust zijn dat een kabelboom van laat ons zeggen een Cadillac CTS, 2005 niet bij onze service hoort. Voor uw klassieke Cadillac Eldorado 1958 werken wij echter graag aan een oplossing.

Hierboven afgebeeld is een foto van het Britse bedrijf Car Craft, dat in de jaren ’90 een bescheiden produktie had van onder andere deze “Zero”. Men zou het niet zeggen maar de basis waaraan de techniek is ontleend, is de Fiat 126. Bij modellen zoals deze is het altijd noodzakelijk om een kijkje te nemen naar de elektriciteit om dan in samenspraak tot een oplossing te komen, ook rekening houdend met de beoogde kwaliteit van het eindresultaat van de restauratie. Als u trouwens ooit een Car Craft Zero in het wild tegenkomt, weet dan dat het er één is van de slechts 21 gebouwde exemplaren.

CWL   –   Classic Wiring Looms

info@classicwl.be

 

Bereikbaar zijn wij enkel via e-mail maar uw vragen of suggesties gaan ons nauw aan het hart en zullen nooit onbeantwoord blijven.